tiistai 1. maaliskuuta 2016

Hiihtoesteratsastuskilpailut 27.2. Polvijärvellä

Huhhei, että oli hauskaa lauantainta! Käytiin hiihtoesteratsastuskilpailuissa (huh miten pitkä sana..) molempien heppojen kanssa niin sanotusti putsaamassa palkintopöytä :D

Meikäläinen jännitti, siis oikeasti jännitin (ja mie en normaalisti jännitä :D), noita kisoja kun ei ole kokemusta lainkaan tästä lajista ennalta, ei tiennyt miten siellä kaikki tapahtuu ja miten lähdöt yms. hoidetaan. Mutta onneksi tuolla oli superhyvä ja mukava porukka ja henki koko tapahtuman ajan, meille jopa neuvottiin kuinka rata kannattaa tietyiltä osin ratsastaa, jotta se on turvallisinta.

(c) Hanna Käräjäoja
Rata oli kahdeksikon muotoinen ja sisälsi erilaisia esteitä; hiihtäjälle hyppyrit, hidaste-este, kumpareet ja narunheitto, ratsukolle 3 hyppyä ja koko valjakolle tarkkuuseste paaleista ja pujottelu. Rata oli todella mukava, mielestäni juuri sopivan haasteellinen ekoiksi kisoiksi ja pohja oli loistava!

Verryttelyssä saimme ratsastaa radalla ja kokeilla kaikki tehtävät läpi niin useasti kuin kerkesimme sallitussa ajassa. Prinsessan kanssa lähinnä testattiin nuo hyppyrit, että mitä se sanoo kun hiihtäjä perässä hyppää, ja muutaman kerran pujottelua (tietysti muutamat hypyt). Tuolle vastamäkihyppyrille piti tulla kovaa, jotta hiihtäjän oli turvallista siitä hypätä, ja siinä oli myös pisimmän kamikazehypyn mittauspiste (punaiset viivat maassa). Pallon kanssa kierrettiin rata muutamia kertoja vaan läpi ja todettiin että Pallo kyllä osaa :D


(c) Hanna Käräjäoja
Prinsessan mielestä tuo vastamäkihyppyrin suora oli kaikista paras, koska se sai painella niin kovaa kuin sielu sietää :D Pari puomia meille tuli, ja molemmista tuli 10s aikasakko lisää kokonaisaikaan. Rata siis kierrettiin kahdesti (2x500m) ja kokonaisaika ratkaisi sijoituksen. Prinsessan kanssa hankalimmat paikat olivat pujottelu (koska siihen piti jarruttaa niin reilusti) ja kaarre-esteet (koska kavereiden luokse olisi päässyt hangen läpi). Kuitenkin Prinsessa teki todella hienot kierrokset ja oli hyvin nopea.


(c) Hanna Käräjäoja

Pallon kanssa oikeastaan mikään ei tuntunut vaikealta, Pallo olisi halunnut vain mennä koko ajan täysillä ja välillä painoi ohjalle, mutta muuten se oli mahtava <3 Pallon ehdottomasti bravuuri oli tuo pujottelu; mentiin laukassa ja sairaan tyylikkäästi :D Yksi puomi putosi toisella kierroksella, joten siitä napattiin aikasakko, mutta silti Pallo nappasi tyylikkäästi voiton kotiin!

Saatiin siis Pallon kanssa 1.sija, Prinsessalla 2.sija sekä lisäpalkinnoista Pallo sai siistein rata-palkinnon ja Prinsessa viihdyttävin rata-palkinnon! Ja juku mitkä palkinnot tuolla oli! Saisi moni ratsastuskilpailu ottaa mallia; kaikille sijoittuneille esinepalkinnot meille mm. voittajan pokaali, saksisetti, leikkuulauta, lompakko, nimikyltit, ähky-tietokirja, työhanskat ja Prinsessa sai älypelin viihdyttävimmästä radasta ja Pallo superhienon ruusukkeen siisteimmästä radasta. Mie yllätyin, että oikeasti oli noin reilusti laadukkaita palkintoja!

Alla vielä videot radoista kommenttejen kera, ensimmäisenä Prinsessan ja toisena Pallon rata.

Jos vain päästään, niin lähdetään ehdottomasti 12.3. seuraaviin cup-osakilpailuihin! Sen verran oli mukava henki ja mukavat kinkerit meille kaikille :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!