lauantai 21. helmikuuta 2015

Hyviä Kür-kappaleita


Sattumalta radiota kuunnellessani tuli tällä hetkellä "kuuma" kappale kohdalle, ja aloinkin miettimään kuinka sen tahtiin olisi kiva ratsastaa kür-ohjelma. Ei sillä että osaisin, tai että edes pystyisin, mutta ihan vain leikittelevänä ajatuksena tällaista mietin. Sen jälkeen ryhdyin pohtimaan ylipäätänsä kürissa käytettäviä kappaleita, ne ovat yleensä suht klassisia. Miksi vähän menevämmät kappaleet eivät sopisi kür-ohjelmien taustoiksi? Olympialaisissa taisi olla yksi vähän menevämpi kappale, ainakin sillä hetkellä kuin sen näin, ja se lisäsi mielestäni ohjelman viihdyttävyyttä yleisölle. Siksipä päätin listata Anskun TOP 5 Uutta Kür-kappaletta.

Nro 1:  Martin Tungevaag - Samsara


Tämä kappale oli juurikin se, mikä äsken soi radiossa. Kuvitelkaa alkuun raviohjelma; väistöjä, lisäyksiä, piffit & passaget. Sitten kertsiin laukkaohjelma, oikein ponteva ja uhmakas sellainen; vaihtoja, sulkuja, siksakkia. Siitä siirtyminen käyntiohjelmaan, josta taas raviin. Ja kertisissä uudestaan uhmakasta ja mahtipontista laukkaa. Ainakin miun mielessä näyttää hyvältä :D

Toki tämä kappale on rytmitykseltään sellainen, ettei siinä parane jäädä jälkeen tai mennä edellä. Erittäin haastava kappale siis. Jospas sitä kesällä itse treenaisi tämän tahtiin, kun saa radiolaitteet ulos.

Nro 2: Let It Go elokuvasta Frozen

Tämä erittäin kaunis kappale on karaokeversiona tähän sopiva. Alun rauhallisuus antaa aikaa raviohjelmalle, antaa vaikutelman ettei ole kiire. Selvemmän rytmin tullessa mukaan on hyvä napata ravista seuraava vaihde päälle, ja esittää rytmikkäitä tehtäviä ja siirtymisiä ravin sisällä; hieman raviväistöjä, siksakkia, lisäyksiä, piffit&passaget. Sitten hieman ennen kertosäettä laukkaan siirtyminen, ja kertosäkeen oikein "pamahtaessa" päälle niin upeat lisäykset. C-osassa voisi leikitellä laukassa väistöillä, suluilla, avoilla, jonka jälkeen taas kertosäkeessä upeaa rentoa laukkaa. Ja ohjelma olisi helppo lopettaa hyvään pysähdykseen yhdessä musiikin kanssa.

Nro 3: You'll Be In My Heart - Phil Collins

Tämä sopii juurikin vähän rauhallisempiin ja ehkä helpompiin ratoihin kuin aiemmat. Tässä on tasainen mukava rytmi läpi kappaleen, mutta kertseissä on mahdollista tuoda vähän näyttävyyttä musiikin mukana, lisäykset, vaihdot tms. Tämän valitsin juurikin tuon tasauden ja ihanien sanojen takia mukaan.

Nro 4: Try - PinkTähän valitsin kaksi eri versiota kappaleesta, rockimpi ja klassisempi. Molemmista saa mielestäni rakennettua hyvät ohjelmat, rockimmasta versiosta temmokkaamman ja "nopean" ohjelman ja klassisesta versioista rauhallisen, lennokkaan ohjelman. Kukin voi päättää kumpi sopii enemmän omaan makuun, itselleni ehkä tuo klassisempi nappasi enemmän.

Nro 5: Firework - Katy Perry

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä valitsin vähän haastavamman kappaleen. Firework on temmoltaan reipas, jonka vuoksi siihen liikkeiden osuttaminen sopivasti rytmiin voi olla hyvinkin haastavaa. Mutta olen silti varma että tämä kappale energisyydellään on loistava listalle. Vaikka kappaleessa ei olekaan ns. huippukohtaa tms. niin silti näyttävyyden voi hakea juurikin rytmityksellä ja rytmittämällä vaativammat liikkeet oikeaan kohtaan.

Tälle listalle olisi mahtunut vaikka kuinka monta hyvää kappaletta vielä, mutta nämä nyt sattuivat tällä kertaa ensimmäisenä silmään. Kommentoikaahan alle mitä mieltä olitte kappaleista, ja olisiko teidän mielestänne joku kappale pitänyt korvata toisella?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!