sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Prinsessan kanssa maneesilla

Prinsessan kanssa ollaan käyty nyt muutaman kerran maneesilla treenailemassa koulua ja esteitä.

Koulussa olen kokeillut erilaisia kuolaimia, ja tällä hetkellä kevyin edestä Prinsessa on happy mouth kolmipalalla, mutta jostain syystä pullauttaa aina toisesta suupielestä noin kolmasosan kuolainta ulos. On siis sopiva kuolain pituudeltaan, mutta tehtävien aikana pullauttaa kuolaimen ulos. 3.12. on meille varattu vuosihuoltoaika klinikalle, niin tutkitaan samalla tätä siellä.
Tuo sylinterinivel tekee Prinsessasta hieman liian raskaan edestä kouluratsastuksessa, mutta esteillä se toimii sillä (ainakin tällähetkellä) parhaiten. Eli siis sillä kuolaimella löytyy edes jonkinlaiset jarrut :D Tilattiin myös vihdoin oikean kokoinen sylinterinivel, kun edellinen oli liian pitkä.

Koulutreeneissä ollaan hyvin paljon treenattu asetusta ja vasta-asetusta ympyrällä, ja sitten kontrollia askellajin sisällä. Prinsessalla kun meni tuo oikea lapa jumiin, niin se ei sitä haluaisi vieläkään aina rehellisesti käyttää vaan kokeilee mennä lapaluirua koko ajan. (Lihasmuistissa tällainen liikkumistyyli jumikauden ajalta.) Niinpä sen kanssa saa olla todella tarkka, että on molemmat lavat hallussa ja hevonen suorana. Silloin kun Prinsessan saa ratsastettua siihen "muottiin" niin siellä selässä on todella kiva olla; silloin Prinsessa myös kantaa itsensä hyvin ja rehellisesti oikein päin, niin kauan kuin tällä lihaskunnolla jaksaa.

Suoralla oikein päin kulkeminen on vielä hakusessa, sillä lapaluirua ois kiva mennä suorallakin. Eli Prinsessaa joutuu suorallakin vähän ratsastamaan asetusta ja vasta-asetusta, jotta saa lavat haltuun. Siksi pyrinkin menemään paljon voltteja ja kiemuroita, koska niissä lapa säilyy parhaiten hallussa.

Laukassa Prinsessa kaipaa vielä todella paljon voimaa. Ravissa se jaksaa jo kantaa itseään hieman hitaammassakin temmossa, mutta laukassa se on vielä todella haastavaa. Yleensä rauhallista laukkaa saa noin 2/10 ympyrää, joten hakusessa on vielä. Prinsessalla on todella pitkä askel, joka myös luo vauhdikkuutta. Toki Prinsessa kasvaa vielä noin pari vuotta, joten en siltä ihmeitä vaadikkaan laukassa, vaan pyrin ratsastamaan aina rauhallisen temmon ja sitten annan Prinsessan levätä. Ja näin jatketaan niin pitkään, kunnes se rauhallinen tempo tulee automaattisesti. Ei ole mitään järkeä vaatia nuorelta hevoselta sellaista mihin se ei vielä pysty :)

Estetreeneissä mentiin jumppatehtävää ja kolmoissarjaa. Prinsessalla oli taas aivan liikaa vauhtia, eikä se tuntunut läheskään niin hyvältä kuin Madiksen valkassa. Luultavasti satuloin sen hieman liian eteen, mikä vaikutti tähän... Tyhmä minä...


Yläpuolella erittäin taiteellinen piirros (köh köh) treenistä. Kolmoissarjalla eka väli oli yhden askeleen ja toinen väli taisi olla kolmen, kun Prinsessaa hirvitti tuo vesimatto. Toisaalta olen Prinsessaan tyytyväinen, koska se hyppäsi rehellisesti ja rohkeasti lopussa, mutta toisaalta saimme muutamia todella tyhmiä kieltoja (mikä oli yllätys), joista otin itse liikaa stressiä ja se näkyi heti ratsastuksessa. Huomaa hyvin, ettei ole tullut nyt hypättyä niin paljoa, että olisi sellainen rutiini takaraivossa tuollaisia tilanteita varten. Mutta harjoitusta kaikki tyynni ja jatketaan ensi viikolla uusien treenien parissa, tänään mennään maastoon pitkälle nollausreissulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!