tiistai 11. marraskuuta 2014

Kysymyksiin vastaukset osa 2

Ja nyt olisi aika sille ruokapostaukselle, eli vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

Tee postaus ruokapäiväkirjastasi :) Kun olet hevosalan ammattilainen ja sulla tuntuu aina riittävän ihanan paljon virtaa tohon tekemiseen, niin mitä oikein syöt? Varsinkin näin kaamosaikaan? :))

Ihan virallista ruokapäiväkirjaa en tehnyt, koska sen täyttäminen jäi aina puolitiehen. Päätinkin siis pääpiirteittän kertoa ruokavaliostani.

Yleensä syön tällaisella rytmillä: aamupala, välipala, päivällinen, välipala, illallinen, iltapala.

Rytmi voi muuttua esim. töiden tai koulun mukaan, ja joskus esim. päivällinen onkin välipalamainen. Olen myös perso makealle, ja silloin tällöin napostelen karkkia (yleensä illalla telkkarin edessä) tai suklaakeksejä (teen/kaakaon kanssa), jos herkkuja on tarjolla. Pidän myös leipomisesta, joten herkkujen tilalla saatan syödä leipomisen tuotteita.

Mmmm... Mokkapaloja...

Aina välillä kumpikaan meistä ei jaksa kokata, joten saatamme käydä esim. Subista leivät tai Mäkkäristä ateriat, tai sitten jos haluamme syödä vähän hienommin niin käymme esim. Amarillossa tai Rossossa. En siis ole mikään terveysruokaintoilija, vaan minusta välillä pitää saada nauttia helposti saatavasta ja maittavasta ruuasta. Mutta eivät ne silti kotikokkauksia voita :)

Rosson naminami ruoka hävisi salamana lautaselta.

Pari kertaa vuoteen pidän ns. Mäkittömän kuukauden eli Mäkitön maaliskuu ja Mäkitön marraskuu. Tällöin Mäkkärin ja muiden samantyylisten ruokapaikkojen tuotteet ovat kiellettyjä. Tämä on päässäni elimistön puhdistus kuukausi, jolloin pyrin syömään paljon kotiruokaa. Ja tämähän "pakottaa" myös kokkailemaan kotona, jotta evästä on töissä ja koulussa tarpeeksi.

Välillä otan kouluun tai töihin mukaan valmisruokia, koska ne ovat vain yksinkertaisesti niin vaivattomia. Ja minusta nekin ovat maittavia, kun vaan valitsee itselleen parhaimmilta maistuvat. Ja nyt jollain varmaan herää kysymys "Miksi et syö koulussa?". Siksi, koska en saa ateriatukea, jolloin yhden aterian hinta on jotain 6-7€ luokkaa. Ja valmisruoka on halvempaa ;)


Seuraavaksi valoitan hieman aterioideni koostumuksia.

Aamupala: 


Miulla on kausia, jolloin syön aina aamupalaksi kaurapuuroa voisilmän kera + vitamiinijuoman (eli sellainen vitamiiniporetabletti veteen liotettuna). Ja sitten on kausia, jolloin kaurapuuro ei voisi vähempää kiinnostaa. Näinä kausina syön vaihtelevasti muroja, jugurttia, hedelmia ja leipää aamupalaksi. Yleensä täysjyvämuroja tai suklaamuroja maidon kanssa, juomaksi appelsiinimehua tai vitamiinijuomaa.


Pääruoka/päivällinen/illallinen: (silloin kun sellaisen jaksaa valmistaa) 


Eli päivän lämmin ruoka. Tämä sisältää yleisimmin joko makaronilaatikkoa ja salaattia tai raejuustoa + leipää, tortilloja kanalla ja täytteillä, kanaa ja riisiä, makkarakeittoa, lihakastiketta ja perunaa, porkkanaa tai sitten kalaa ja perunaa, porkkanaa, sipulia.

Yleensä teemme aina kerralla isomman annoksen ruokaa, jota syömme muutaman päivän. Kalaa yritämme tehdä kerran viikkoon-puoleentoista, vaikka se onkin suhteellisen kallista, jos ei tarjouksesta löydä.

Makaronilaatikko menossa uuniin.

Haluaisin syödä salaattia useammin, se on yksi lempiherkuistani, mutta olen hyvin laiska sitä tekemään. Salaattiakaan ei kuitenkaan voi kerralla tehdä suurta määrää, sillä se nahistuu ja menee pilalle nopeasti. Niinpä yleensä revimme muutaman salaatinlehden lautaselle ja pilkomme paprikaa, tomaattia tms. seuraksi, tai laitamme ne leivän päälle.

Punajuuret ovat myös herkkuani, ja aina kun mahdollista ostan niitä ja syön aterian osana. Myös Italiansalaatti ja raejuuusto kuuluvat lempilisäkkeisiini.

Välipalat:

Talvella tykkään juoda paljon teetä tai kuumaa kaakaota pitkin päivää, se kun lämmittää niin ihanasti. Näitä yleensä juon välipalojen yhteydessä, jolloin syön (paahdettua) leipää voilla, makkaralla, juustolla ja salaatti ja/tai paprika tms. päällä. Välipalana saattaa mennä myös rahkaa, salaattia, vanukasta, hedelmä tai muroja.


Rahkaa mansikoilla.

Välipalankin koostumus riippuu hyvin paljon siitä, mitä olen syönyt aamupalaksi. Jos olen syönyt muroja, on välipalakin hieman tuhdimpi, jos olen syönyt kaurapuuroa, niin välipala on kevyempi.

Iltapala:
Yleensä teemme lämpimiä/paahdettuja leipiä iltapalaksi, päällä voi, juusto, makkara, salaatti ja paprika. Lisänä/jälkiruokana saattaa olla jäätelöä, lettuja, pannukakkua tai muuta herkkua <3


Esimerkki koulueväistä:

Ensimmäinen tauko noin 10 aikoihin; hedelmä tai leipä.
Lounas klo 11 jälkeen; valmisruoka, vettä ja hedelmä tai leipä.
Välipala klo 13 jälkeen suklaamuropatukka, joku leipomus, hedelmä tai maustamatonta jugurttia mansikoilla.



Triplasuklaamuffineita <3



Ylempään kommenttiin viitaten, oletko seka- vai kasvissyöjä, noudatatko jotain ruokavaliota?

Olen sekasyöjä, vaikka välillä vietän kausia jolloin olen kasvissyöjä. Joskus tulee vain sellaisia hetkiä, että hyi nyt ei kyllä liha maistu. Esimerkiksi kesällä en syö hirveästi lihaa, vaan tykkään enemmän grillatuista kasviksista, koska ne ovat jotenkin kevyämpiä eivätkä aiheuta ähkyä niin helposti. Kanaa ja grillimakkaraa syön kesällä ehkä eniten, muita lihoja vähän vähemmän. Paitsi jos on mahdollisuus saada savustettua lohta, NAM!

Itse en pystyisi noudattamaan mitään dietteejä tms. villityksiä, sillä olen liian mukavuudenhaluinen. Ja mielestäni ihmisen pitää saada syödä sitä mistä tykkää kohtuuden rajoissa.

2 kommenttia:

  1. Ruokailusi on tosi rentoa :) Kunpa itsekin pystyisin samaan!
    Olen muuten kanssa pistänyt blogin pystyyn, käy katsomassa jos kiinnostaa :)

    http://ruskalapsi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!