lauantai 25. toukokuuta 2013

Tähän nyt ei keksi mitään järkevää otsikkoa

Hellurei vaan kaikille!
Päätin nyt yleisesti tehdä postauksen erään anonyymin huutelijan johdosta. Jos et halua lukea voimakkaita sanoja sisältävää tekstiä, skippaa!

Muuttuisiko viesti ollenkaan, jos sen sanoisi joku "nimellinen"? Mikset usko? Etkö halua uskoa, että sinulla ei ole vielä niitä taitoja, mitä vaaditaan tuolle tasolle? Katso ratsastusvideosi kriittisesti (mikäli siihen pystyt :) ja kysy itseltäsi rehellisesti, onko tuo kaunista ratsastusta?

^Ilmeisesti tämä yksi ja sama anonyymi on laittanut paljon negatiivisia kommentteja blogiini. Tarkoitusperiä en tiedä; haluaako vain vittuilla jollekulle, onko syynä kateus vai jokin muu syy. Sillä ei ole nyt väliä ja aionkin vastata kyseisen henkilön kysymyksiin tässä, niin ei jää kenellekkään epäselväksi.

Muuttuisiko viesti ollenkaan, jos sen sanoisi joku "nimellinen"? Mikset usko?- Kyllä, viesti muuttuu oleellisesti kun sen takana on joku oikea henkilö. Anonyymit huutelijat ovat yleensä sellisia, jotka haluavat vain pahoittaa muiden mieltä, ja sen takia olenkin ottanut linjan, ettei sellaisia huutelijoita kannata ottaa tosissaan. Yhdestä korvasta sisään - toisesta ulos. Heti jos kirjoittaa omalla nimellään,  on paljon rohkeampi ihminen, silloin saan kasvot mielipiteelle, ja arvostan ihmistä enemmän. Sen takia olenkin laittanut, että jos ei halua blogiini julkisesti kommentoida omalla nimellään, voi lähettää sähköpostilla palautteensa. Eli niin pitkään kuin et omaa kasvoja, et ole itse, eivätkä negatiiviset kommenttisi ole, minkään arvoisia.


Etkö halua uskoa, että sinulla ei ole vielä niitä taitoja, mitä vaaditaan tuolle tasolle?
- Mikäköhän sanoo, ettei minulla ole niitä taitoja mitä vaaditaan "tuolla tasolla"? Sekö etten tuo kisoista pelkkää nollariviä tai voittoruusukkeita kotiin? Jos olen monenkin eri ratsastuksenopettajan SIIS AMMATTILAISTEN mielestä valmis tuolle tasolle, milläköhän perusteella en ole sinun mielestäsi valmis? Niin pitkään kun et ole minun tai valmentajieni kengissä, ei sinulla ole mitään valtaa sanoa olenko valmis jollekin tasolle vai en.

 Katso ratsastusvideosi kriittisesti (mikäli siihen pystyt :) ja kysy itseltäsi rehellisesti, onko tuo kaunista ratsastusta?
- Katson joka hemmetin kisan jälkeen videoni kriittisesti, ja ilmeisesti jatkossa niitä ei tänne enää kannata julkaista? Ei, ratsastukseni ei ole kauneinta mahdollista. Ei, jalkani eivät pysy ideaalipaikalla, asentoni ei ole suoraan oppikirjasta, enkä ratsasta täydellisesti. Tämänkö halusit kuulla? Mutta tiedätkö minusta mitään? Tiedätkö kuinka kauan olen ollut itselleni kriittinen, vihainen tai turhautunut, kun en ratsasta yhtä nätisti kuin maailman huiput? Et. Et todellakaan.
    Viime vuoden kärsin masennuksesta osittain sen takia, että olen saanut paskaa niskaan joka hemmetin suunnasta. Sain kuulla samaa litaniaa valmentajaltani "Kuinka sinä et osaa.", "Miksi helvetissä ei mene perille.", "Otatko tätä edes tosissasi?", "Miksi et korjaa virheitäsi?", "Voisitko sinä tehdä edes jotain kunnolla ja tosissasi?". Ja sama jatkui anonyymien kommenteissa; "Jalkasi ei pysy paikallaan.", "Hyppäätte liian korkeita.", "Ette te tule pärjäämään." näin muutaman mainitakseni. Miltäpä luulet tämän tuntuneen? Ihan helvetin mukavaltako?
      Jymyn kanssa ajattelin joka kisoissa voittamista, se oli Jymyllä helposti mahdollista. Pallon kanssa tilanne on toinen. Se on vielä raaka, nuori ja kokematon tietyllä tapaa. Sen kanssa haenkin hyviä ratoja, ei välttämättä tarvitse olla joka kerta 0-rata, tottakai sitä toivoo, mutta hyvä 4vp-ratakin on osa tätä prosessia. Sitten kun meillä alkaa koko pakka olla kasassa, aletaan kisata voitosta joka hemmetin kisoissa, mutta vielä se ei ole mahdollista. Nyt haetaan hyviä ratoja ja sijoituksia niiden ohella. Pienemmissä luokissa, 100, 110 voidaan tavoitella jo kärkipään sijoituksia, mutta 120 on meille vielä niin uusi korkeus, että niissä haetaan vielä kokemusta ja rutiinia.
      Vasta tämän vuoden alussa sain vihdoin taottua päähäni sen ajatuksen, ettei minun tarvitse kuunnella joka helvetin negatiivisen anonyyymin kommentointia. Tämä on sentään minun blogini ja minun elämäni. Jos et elä elämääni, pysy siitä ulkopuolisena erossa. Tiedän tasan virheeni, ja pyrinkin korjaamaan niitä vähitellen, se kun ei kerralla onnistu. Minulla ei ole mitään tarvetta olla joka kisan ykkönen tai tyylikkäin ratsastaja. Minulle riittää, että saan tehdä sitä mistä pidän ja opetella olemaan onnellinen. Teen jokaisessa kisassa parhaani, ja niin tekee Pallokin, se riittää joka kerta eri tulokseen.

Näillä mietteillä kohti ensimmäisiä kansallisia Pallon kanssa. Pitäkää peukkuja!
20 kommenttia:

 1. Kyllä se on huomattavasti helpompaa haukkua toisia, kun ei tarvitse omalla nimellä esiintyä ja kohdetta ei tunne :/
  Mutta yhtä lailla blogin pitäjät (kuin julkkiksetkin) ovat ihmisiä, haukkuminen tuntuu pahalta! Eikä tällä "anonyymillä" ole kyllä p**kan vertaa empatiakykyä, sosiaalisia taitoja saati pokkaa! (aivan surkea ratsastajakin on taatusti! ;) )(tuntuuko kivalta häh?)

  Tsemppiä Ansku! Kiva että kisat meni hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se ikävä kyllä on, nimettömyys on kuin seinä, sen läpi ei näe toiselle puolelle.

   Kiitos! Toivottavasti huomenna jatkuu hyvä draivi :)

   Poista
 2. Mä näkisin asian niin, että anonyymien kommenteista voi hyvinkin suurin osa olla pelkkää potaskaa ja kateellisten jauhantaa, mutta välillä nekin kommentit on saanut liikkeelle ihan puhdas fakta ja halu auttaa ratsukkoa, tosin asian esittämisessä olisi paljonkin petrattavaa... Kattelin noita sun linkittämiä kisavideoita, ja selkeesti teillä meni pienemmät luokat paremmin ja sujuvammin. Kävin pohtimaa sitä, että sä voisit olla hyvinkin valmis noihin luokkiin, mutta mites Pallo? Vaikka se hyppääkin hyvin 120 eikä näytä ollenkaan hankalalta, niin pitäiskö sen kanssa rakentaa kuitenkin vielä vankempi ja rutiininomaisempi kokemus pienimmiltä radoilta, ja välillä käydä hyppäämässä sen kummempia odottamatta 120? Samalla ehkä pystyisit itsekin keskittymään paremmin mainitsemiisi kohtiin istunnassasi, kun estekorkeus olisi hieman pienempi. Korostan vielä, että kommentoin ihan kaikessa ystävällisyydessä ja rauhassa, nämä ovat vain ajatuksia, joita itse saattaisin lähteä tekemään jos olisin asemassasi, mutta kun en ole, niin toki kaikkea en voi tietää tai tajuta. Entisen oman hevoseni kanssa olin suurinpiirtein samoilla vesillä, ja tämä auttoi meitä ratsukkona:) Tsemppiä kuitenkin tulevaan kauteen, toivottavasti siitä tulee teille hyvä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallon kanssa on aika turha lähteä hyppäämään enää mitään 100cm, sillä

   a) Pallo ei keskity niillä radoilla läheskään niin hyvin enää, sen huomaa miten se keskittyy itse paremmin isoilla esteillä. En näe mitään järkeä viedä sitä pieniin luokkiin, jotka eivät sitä enää kunnolla kehitä. Haluan kuitenkin viedä Pallon mahdollisimman pitkälle.

   b) Itse en keskity niillä radoilla, kun rallattelen menemään ne läpi sen kummempia ajattelematta, koska ne ovat niin pieniä esteitä itsellenikin. 120cm esteillä tekemisestäni huomaa, että ajattelen radalla enemmän, tänäänkin entinen valmentajani sanoi meidän kehittyneen reilusti parin vuoden takaisesta.

   c) En aio ottaa istunnastani mitään stressiä, sillä se on minulle tasapainoisin ja paras istunta, kun olen sitä monet vuodet harjoittanut. Nähtiinhän se HIHS:kin, että ei se tyyli vaan se taito ;)

   Kiitos kommentistasi, ymmärrän kyllä näkökulmasi, mutta toivon myös lukijoiden ymmärtävän minun näkökulmani. :)

   Poista
 3. Go Ansku! Nythän jo eka 120 radalla iisalmessa näytit että olette valmiit kisaamaan tuota korkeutta. Kukaan ei ratsasta virheettömästi eikä tarvitsekaan. Teistä näkee ratsukkona että teillä on hyvä tiimi ja kehitytte hienosti yhdessä. Yritä jaksaa tehdä Pallon kanssa töitä samalla rehellisellä ja terveellä tavalla. Only sky is the limit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Sillä mennään mitä on annettu ja jahdataan unelmia :)

   Poista
 4. Juu ilmankos et ulkopuolista valmentajaa käytä kun et siedä kritiikkiä!mun mielestä tuo 120cm ei ollut mikään hyvä suoritus!ja keskity nyt ratsastamaan... kun linkittelet jokaisen helvetin anonyymin tekstit!ilmankos jo päässä alkaa vanne kiristää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota noin... Minulla on kyllä ulkopuolisia valmentajia 4 kappaletta ja kesällä tulee yksi uusi lisää, että logiikkasi :D

   Ei kyllä minulla päässä kiristä, taitaa siellä päässä olla pipo liian tiukalla.

   Poista
 5. Noh sinulla on vielä elämää nähtävänä ja koettavana huomaan sen:)sanotaan Siperia opettaa...eikun jatkoja!hienoa, että otat ulkopuolisia valmentajia se on erittäin hyvä!!ja mitä olen asennettasi seurannut olet kyllä erittäin itseäsi täynnä oleva ihminen!!p.s omistan hevosen, joten ei mene kateellisuuden piikkiin vaan ihan sinun oman nirppanokka asenteesi :)eikun kesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pieni aavistus kuka olet, ja jos olet se joksi sinua luulen, niin kannattaa katsoa välillä peiliinkin.

   Poista
 6. ei luoja minkälaista porukkaa täällä on! Pistää niin vihaks.
  Sä oot ansku ihana, ystävällinen ja avulias ihminen, et todellakaan "itseäsi täynnä oleva nirppanokka" niinkuin edellinen ano kauniisti asian ilmaisi... huhhuh! En tiedä olenko tarpeeksi kiittänyt, mutta olet oikeasti ollut meille ihan korvaamaton ja todella iso apu, ilman sua ei varmaan oltais päästy kisailemaan näin paljon! :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mona! Tosi kauniita sanoja, jotka lämmittää kyllä mieltä <3

   Ja mielelläni teitä kuskailen, siun poniskin juoksee aina suoraan autoon, että Tervetuloa kyytiin vaan! :D

   Poista
 7. Annas jokunen vinkki keneksi tuota anoa luulet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole niin tyhmä, että rupean julkisesti arvailemaan.

   Poista
 8. "Se on vielä raaka, nuori ja kokematon tietyllä tapaa."

  Hmm, ja on hyvä lähteä hyppäämään 120-ratoja? Kuten ylläoleva ano kirjoitti, niin teidän olisi minun mielestä hyvä pudottaa korkeutta reippaasti ja hakea rutiinia ja tasaisuutta ratoihin. Siinähän sinulla on itselläsi parannettavaa, jos et pysty keskittymään 100cm radoilla!
  - Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ops, meinas mennä väärällä nimellä, mutta minähän se täällä kirjoittelen. :)

   Poista
  3. Aivan vi**n sama mitä mieltä olet, sillä emme pudota korkeutta. Piste. Asia on loppuunkäsitelty.

   Poista
 9. Eihän Ansku nyt korkeutta voi pudottaa. Mitä korkeempi sen parempi vaikka hevonen ei ole valmis. Odotan innolla sitä päivää kun saat Pallon kanssa ruusukkeen 120-130cm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä turhia ruveta vaatimattomaksi. Odota rauhassa, mutta sitten kun saadaan, niin laitan tänne oooiiiiikein ison kuvan, että varmasti näet sen :)

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!