lauantai 15. joulukuuta 2012

Tavaroita sataa...

Huh huh millainen päivä ollut.. Tuntuu, että oisin vain juossut paikasta toiseen kauhealla kiireellä ja toivonut olevani ajoissa edes jossain. Vaikka oikeastihan minulla ei mitään virallista aikataulua ole missäin vaiheessa ollutkaan tälle päivälle. Aamulla heräsin joskus 8.15 maissa ja ajattelin, että 9.00 ois hyvä olla Lassen luona, että kerkeän kaiken vielä tehdä. No en minä sinne sitten päässyt vasta kun 10 aikoihin, ei ihan koneisto meinannut lähteä aamulla käyntiin..

Lassen kanssa halusin keskittyä pelkästään suoristamiseen ja oikean kyljen toimimiseen. Alkuverkkailuiden jälkeen aloin tekemään päätyyn aina voltin ja siitä n.5m ennen kulmaa uran sisäpuolelle ja väistöllä uralle. Tätä tein ensin käynnissä ja sitten ravissa. Sain molempiin suuntiin Lasse kivasti suoristumaan, aluksi oikea pohje ei meinannut mennä millään läpi eikä oikeaa kylkeä ollut. Mutta muutamien kierrosten jälkeen alkoi lyyti kirjoittamaan, ja Lasse oli parempi vaikeampaan suuntaan jopa!
                    Laukassa halusin tehdä samaa, että saisin kyljen läpi, mutta laukkaväistöjä en halunnut tehdä. Niiden tilalle otin "takapään avoa" eli ulkopohkeella käänsin hevosen ahteria uran sisäpuolelle, mutta en taivuttanut sitä samaan suuntaan vaan halusin suoristaa. Tällä tavalla halusin Lasselta ulkopohkeen läpi ja sen rehellisesti suoraksi alle, vaikka kääntelisin sitä miten tahansa x) Helpompaan kierrokseen eli oikeaan sainkin Lassen toimimaan hyvin, mutta vasemmalle oli kyllä työn ja tuskan takana saada yksi hyvä pätkä. Molempiin suuntiin otin sitten vielä rennompaa laukkaa pitkillä ohjilla, että Lasse sai venytellä itseään.
                     Loppuun ravailin ja kävelin taivutellen vielä hetken, ja ihan lopuksi käytiin maastossa kävelemässä. Heitin Lassen vielä pihalle sitten kuivatuksen jälkeen, ja taisin hiukan laittaa liikaa loimia päälle, sori Sussu :D. Eipähän ainakaan palellu pikkuponi ;)

Lassen luota lähdettyä menin tankin kautta kämpälle, nappasin sieltä örvelön (=hamsteri) mukaan, ja lähdin hurruttelemaan Kuopioon. Matkan varrella poikkesin Kikan tallilta hakemassa erään karvaromaanin ja vein sinne samalla turppiksen, postissa hakemassa pari pakettia ja Ohenharjussa viemässä vyön ja hakemassa häkin hamsulle (kakkoshäkki Kuopioon, Joensuussa ykköshäkki).

Postin paketit olivatkin kivat avata, kun toisen sisällön tiesin (Hööks) ja toista en muistanut (Horze). Minähän en ole tunnettu mistään merkkitavaroiden ostamisesta, vaan enemmän haluan toimivia tavaroita, joiden hinta ei hivo pilviä. Olenkin "vannottu" Horze&Hööks ikiasiakas, sillä molemmista olen saanut asiantuntevaa ja hyvää palvelua. (Mutta se mainonnasta, siirrytään paketteihin!) Hööksiltä tilasin Pallolle kuolaimet, koulusatulaan päällisen ja itselleni lampaankarvapohjalliset kenkiin. Horzen paketista paljastui saappaanvarrenojentajat (mun saappaat näyttää paljon hienommilta ne sisällään!), kannuskumit, sivarit ja gramaanit.
Tän mä vielä joskus tilaan, kuva Hööksin sivuilta
http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=130533&deptid=85&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC


Mä en paljoa apuohjista perusta, mutta tällä kertaa tilasin gramaanit, koska ajattelin, että parempi mun on ratsastaa tuo iso otus apuohjien kanssa oikein päin, kun ilman apuohjia ja se menis jostain kipeäksi...
Testailinkin tänään noi gramaanit + uudet kuolaimet, ja Pallo oli tosi jees. Hiukan se meni raskaaksi edestä, mutta en tiedä johtuiko se sitten uusista kuolaimista..? Harmi ettei ollut kamera tallissa, kun ne Pallolle ekan kerran päähän iskin.. Sen ilme oli kyllä näkemisen arvoinen! Kunnon ilveilyä ja kielen näyttämistä.. (Ne on siis oliivikolmipala-Happy Mouthit, jonkalaisia Pallolla ei oo ennen ollu suussa.) Huomenna testaan kuolaimia estetreeneissä, esteille oon niitä enemmän ajatellu, koulussa meen tavan nivelillä, jos ne osottautuu loppujen lopuksi paremmiksi kuin nuo oliivit.

Valitettavasti ei oo tältä päivältä kuvia, kerkesin Pallon ratsastaa vasta pimeän aikaan, joten laatu ois ollu jotain kamalaa... Mutta kokeillaan huomiselta saada kuvia/videoo.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun laitoit ponille loimia...ei sillä ollut kuuma vaan juuri sopiva:)aika kylmä tuuli oli nääs:)Terkuin:Suski

    VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!