keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Jouluhössötystä

Vaikka päätin etten tänä vuonna stressaa joulusta, niin ei olekaan ihan onnistunut tuo lupaus.. Noin puolet joululahjoista puuttuu, enkä edes tiedä mitä kyseisille lahjansaajille antaisin. Olen todella huono keksimään lahjoja ihmisille, yleensä ne ovat persoonattomia ja tylsän turvallisia lahjoja. En vain uskalla hankkia mitään vähän erikoisempaa, kun en tiedä pitääkö lahjansaaja siitä. "Vaikka tärkeinhän on ajatus ei teko." Niin varmaan! Vaikka kuinka joku yrittäisi tuota väittää, niin en osta kyseistä väitettä. Kaikki ovat joko salaa tai avoimesti pettyneitä, jos eivät saakaan mitä haluavat. Se on fakta, myöntää sen tai ei.

Toinen ongelma on keksiä mitä lahjaksi haluaa. Itse ainakin alan olla siinä iässä, etteivät lelut ja pelit ole sitä kaikkein kuuminta kamaa, vaan jotkut "järkevämmät lahjat" ovat toiveina. No mitäs ne järkevämmät ovat..? En tiedä. Ja sitä olen vastannut kaikille. Olen yrittänyt antaa ideoita sen perusteella mistä pidän, mutta en ehkä haluaisi ihan jokaiselta antajalta saada samaa lahjaa; paria kynttilää ja suklaata. Olen sitten seuraavan vuoden varsinainen suklaapossu joka polttaa kynttilöitä urakalla.. Ei, ei kuullosta hyvältä. Vaikka pidänkin kynttilöistä ja suklaasta ihan älyttömästi, en halua niitä tonneittain, muutamia kappaleita vain, silloin ne ovat jotekin tärkeämpi ja antajien ajatus on paremmin läsnä.

No mitä muuta haluaisin, öm.. Helpoin sanoa, että keksi jotain. Kyllä sä tiedät mistä mä pidän. Mutta tadaa, siinä onkin kompa! Pidänkö edelleen samoista asioista kuin sillon kun tutustuttiin mahdollisesti 5-10 vuotta sitten? En pakosti! Keksippäs siinä sitten jotain..

Tämä on yksi ongelmistani; en osaa etsiä/tehdä ihmisille lahjoja, jotka "näyttävät" heiltä. Ja sitten kun löydän jotain, niin parin minuutin sisällä löydän jotain muuta, ja sitten arvon kovasti kumman ottaisin/antaisin. Eikä haluaisi turvautua tuttuihin "perusjoululahjoihin": suklaa, villasukat/kaulahuivi tai kynttilät. Alkaa olla persoonaton meininki, jos nitä joka joulu ihmisille antaisin. Enkä tässä syyllistä ketään joka tällaisia lahjoja antaa, ne ovat ihania lahjoja, mutta itse en niitä halua vuodesta toiseen jakaa.
Suurin ongelma on varmaan aika yleinen; raha. Lahjat eivät saisi olla liian kalliita, tai vastaavasti liian halppis-kamaa. Toisten lahjoihin halua panostaa enemmän kuin toisten, esim. yritän perheeni lahjoihin käyttää vähän enemmän rahaa, he ovat kuitenkin läheisimmät ihmiset elämässäni :) Toisaalta raha loppuu aina kesken... Minusta olisi ihana antaa vanhemmilleni vaikka viikonlopun reissu Pariisiin tai vastaavaan lahjaksi, mutta opiskelijabutjetti vähän estää tuollaisten lahjojen antamisen. Ehkä vielä joskus, joskus..

Voi kun osaisi kuusesta tehdä noin kauniin..
http://www.valohoito.com/wanhat/7/2008/12/joulu.jpg

Mutta toisia bloggaajia kopioiden, julkaisen tässä oman lahjalistani:

-suklaata, erityisesti niitä joissa vadelmatäyte, esim. Juliat, NAM!
-kynttilöitä, kaiken mallisia, värisiä ja muotoisia

-kynttilän alusia, pitäähän kynttilöitä päästä turvallisesti polttamaankin ;)
(-astioita saan mummoltani, ja sain vielä itse ne valita, joten niitä en tarvitse)
-lahjakortteja, esim. Horze, Hööks, H&M, eläintarvikekauppa; lahjakortit ovat siitä hyviä, että nille löytää aina käyttöä (esim. Hööksillä olisi eräs kisatakki jonka haluaisin...)
-elokuvalippuja, ei siellä tule oikein käytyä, niin olisi syy lähteä :D
(-pari CD-levyä, mutta ne olenkin luultavasti saamassa, joten niitä ei kannata edes julkistaa)
-rahaa, faktahan on, että rahaa palaa, eikä sitä ole ikinä tarpeeksi..

Itselleni ostin eilen joululahjan (kuullostipas itsekkäältä..) nimittäin lipun Cheekin keikalle. Minun oli tarkoitus mennä eilen Cheekin keikalle Suonenjoelle, mutta jäin ruuhkaan kiinni enkä sinne enää kerennyt, joten uusi yritys tänään klo 23.30... Mutta sain sieltä keikalta jotain, mitä en olisi uskonut.. KIITOS LINDA! Pidetään salaisuutena, mitä sieltä sain <3

Onko teillä lukijat samankaltaisia ongelmia? Tai millaisia ongelmia teillä on yleensä joulun läheisyydessä, vai oletteko tonttuja ja selviätte kaikesta helposti? Mitkä ovat teidän joululahjanne, tai tiedättekö jo saavanne jotain kauan himoitsemaanne? Entäs millaisia ovat jouluperinteenne?


Joulun odotetuimmat vieraat
http://zhill.blogit.fi/files/2010/12/joulu152.gif

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!