tiistai 25. joulukuuta 2012

Ihana ihana Pallura

Pallo oli tänään superihana.

Pakkasta oli enää -15 astetta, joten päästiin kunnolla töihin kevyempien päivien jälkeen. Päätinkin hypätä ilman satulaa, sillä lumelle on pehmeä pudota :D No ei vaineskaan, vaan oikeasti syy oli se, että emme pääsekään huomenna maneesille kiristyvien pakkasten takia.

Aloitin homman auraamalla lumikolalla kentällemme "kiitoradan", eli n. 3m x 15m alueen, jolle laitoin ensin puomit 3 metrin välein. Sen jälkeen otin Pallon sisälle, kun Survilla oli jo lähdetty maastoon. Ja halleluuuuuja millaista oli laittaa Pallolle juoksutuskamppeita niskaan... Riehui ihan älyttömästi, kun kaveri ei ollut näköpiirissä, ja siinä sitten "tanssittiin" pitkin käytävää. Sain kuitenkin varusteet niskaan, ja sitten matkaan kentälle. Juoksutin kapsonilla, ja hiukan oli Pallolla energiaa.. Tarjos heti ravia ja laukkaa, ennen kuin oli kerennyt kävelemäänkään... Juoksutin vajaan 20 minuuttisen, tosiaan oli kyse vain alkuverkasta.

Sitten käytiin nopeasti tallissa vaihtamassa suitset päähän, ja sitten kyytiin. Alotin melkein heti ravissa menemään puomeja, ja kohta laukassa molempiin suuntiin. Sitten alettiin verkkaamaan esteillä, ensin oli puomi 3m - ristikko, molempiin suuntiin sama homma. Sitten ristikko nostettiin 90cm pystyksi, ja tulin samalla tavalla kuin ekaa tehtävää.

Hiukan oli Pallolla virtaa, kun lähti välillä vähän kiihdyttelemään itse esteelle. Tehny pakkaset tehtävänsä...

Loppuun tulin vielä puomi-3m-pysty 50cm-3m-puomi jumppaa. Teki kyllä Pallolle hyvää, kun joutui keskittymään jalkoihin, ja omalle tasapainolle hyvää mennä pitkästä aikaa esteitä ilman satulaa. Viimeksi menin kevättalvella esteitä ilman satulaa, mutta voisin kyllä useamminkin mennä. Ilman satulaa hyppäämisessä on ainoastaan yksi ongelma... Siihen tarvitsee jonkun avuksi, sillä esteitä ei oikein ilman satulaa pääse nostamaan, kun ei pääse takaisin kyytiin.. Ja meillä ei hirveästi noita vapaehtoisia apulaisia täällä ole, mutta jos sitä taas joskus menisi uudelleen, sillä se oli älyttömän hauskaa!

Ja selvisi sekin, että Pallolle ei tuo oliivikolmipala sovi. Tulee liian raskaaksi edestä, eikä avut loppujen lopuksi menneet niin hyvin läpi kuin nivelillä. Seuraavaksi kokeilenkin tavan kolmipalaa, sen uskoisin sopivan, onhan se vähän niveltä miellyttävämpi suussa, mutta ei kuitenkaan sisällä samaa vipuvaikutusta kuin oliivi. Katsotaan, jos löytyisi siitä meille sopiva kuolain :)

JA videoita/kuvia ei ole tältä päivältä kuin pari Pallon kiinniottamisesta (mikä sujui ihmeen helposti..), koska avustaja ei ollut halukas kuvaamaan.. Mutta pian on tulossa talvinen kuvapostaus.

2 kommenttia:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!