keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

3.4. Hannu Kallion valmennus

Tällä kertaa valmennuksesta ei ole videota, mutta onneksi kuvia löytyy :)

Harjoteltiin paljon kontrolli- ja ns. jarruttaviatehtäviä, koska noh, Prinsessalla on vauhtia enemmän kuin laki sallii... Alkuun verkattiin ihan vain pystyllä ja okserilla, tavoitteena oli tulla rauhallisesti ja tasaisessa tahdissa niin ennen kuin jälkeenkin esteen. Tämä onnistui hyvin vaihtelevasti, välillä Prinsessa kiihdytteli esteille ja välillä meni tasaisesti.
Verryttelyä
Kaikkiin kuviin (C) Saana Lakka

Olin laittanut satulan alle edestäkorottavan romaanin, ja luuln sen vaikuttavan Prinsessaan negatiivisesti, koska satulan painopiste oli nyt taaempana kuin normaalisti. Mutta silti hypyt olivat parempia... Uskon että korotettava oli hieman liian korkea edestä, koska eteen jäi nyt reilusti tilaa lavoille. Mutta itselleni satulan asento ja siinä istuminen oli taas helpompaa. Toivottavasti ei jouduta satulakaupoille taas.......Alettiin sitten tulemaan kolmen pystyn linjaa, jossa jokainen väli oli ahdas 2 askelta. Jokaisella esteellä oli tuollaiset vinot apupuomit, jotka ohjaavat hevosta hyppäämään enemmän ylös ja jarruttamaan esteiden välissä. Muutaman kerran Prinsessa tuli niin ettei miun tarvinnut paljoa jarrutella, mutta välillä jouduin jarruttelemaan vähän reilumminkin. Hyvin huomasi, että tämä tehtävä alkoi ärsyttämään Prinsessaa, sillä se halusi kyllä hypätä, mutta muuttui samalla kiukkuiseksi. Hyvää treeniä siis :D
Linjan jälkeen tultiin molemmista suunnista okseri-okseri -sarjaa, jossa väli oli 5m. ja välissä vielä maapuomi. Tämän tarkoitus oli myös saada hevosta jarruttamaan ja nousemaan enemmän ylös. Noh, Prinsessa ei oikein ideaa hokaissut, vaan oli enemmänkin kuin Singeri... Voi justus että sillä on nopeat jalat, ja välillä tulee sellainen olo että vielä kuollaan kun se menee noin kovaa ja jalat ei ehdikään mukaan...


Tämän jälkeen tultiin vielä okseri-okseri -linjaa (5 askelta) jossa piti vain antaa sujua, ja oksereita nostettiin metrin tietämiin. Tämä sujui ihan ok, Prinsessa oli jo aivotyöskentelystä väsynyt ja vähän tahtoi laukka loppua kesken aina välillä. Mutta rohkeasti hyppäsi :)Loppuun tultiin kolmen pystyn linjaa vielä toiseen suuntaan, niin että esteitä korotettiin vähän ja välejä pidennettiin esteiden noustessa. Prinsessa hyppäsin tämän tehtävän tosi hyvin, ja siihen oli hyvä lopettaa valmennus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!