lauantai 23. kesäkuuta 2012

Estetreeneilyä

Hellurei!

Tänään käytiin Miian luona hyppelemässä. Iskä tuli sinne mukaan ja toikin samalla hieman lisää estekalustoa, mm. parit tolpat, puomit, portin ja "vesimaton".
Menin sinne ratsain, ja matkaan kului noin tunti. Mikäs sen parempi alkuverkka kuin maastoilu?

Mentiin lyhyttä 5 esteen rataa, ja tarkoitus oli harjoitella uusintaradan ratsastusta. Se onnistuikin aika hyvin, ja välillä pienet tiet ja vauhtilaukalla okserille meno tuntuivat todella helpoilta. Välillä ne menivät mehtään, eikä ratsastuksesta tuntunut tulevan yhtään mitään... Esteet olivat aluksi 80-100cm ja lopussa 120cm korkeita. Ja ensimmäistä kertaa 120cm ei näyttänyt isolle KERTAAKAAN treenin aikana, siis vau! Jokohan mä alkaisin tottua hieman korkeampiin esteisiin?

Pallon kanssa harjoiteltiin ensimmäistä kertaa "kunnon" uusintaratsastusta eli selvää laukan lisäystä ja pieniä teitä. Siitähän se vähän kiihtyi aina välillä, eikä meinannut palata takaisin kootumpaan laukkaan. Se onkin todella kiva tunne, kun melkein tonnin painava hevonen "hyppii alla" vauhdin hurmassa, eikä kontrolli ole täydellistä. Hyvä että edes sinnepäin, muuten olisimme olleet menossa kentän viereistä peltoa pitkin ihan väärään suuntaan...

Kotimatkalla nähtiin sitten kyykäärme tiellä. Kumpikaan meistä (Pallo&minä) ei huomannut käärmettä vasta kun Miia alkoi kiljumaan Hilkan selässä, että "Hyyyyyyiiii käärme!" Oltais varmaan kävelty sen yli Pallon kanssa... Sitä se korkealla oleminen teettää :D

Huomenna meillä onkin liinapäivä, ja maanantaina saamme odotetun vieraan..! Nimittäin Kitta tulee ratsastamaan Palloa, saas nähdä miten pelittäävät yhteen. Uskoisin, että paremmin kuin hyvin :) Innolla odotan mitä Kitalla on sanottavaa Pallosta. Sen selässä ei kuitenkaan "kouluratsastuksen ammattilainen" ole ollut minulla ollessaan pitkään aikaan... Siitä sitten myöhemmin juttua, mutta nyt kauniita unia ja öitä!


P.S. Lisään kuvia hyppelystä heti, kun saan ne Miialta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!