maanantai 16. toukokuuta 2016

Sallan ja Pallon kisoja

Heissuli vaan!

Sallan kanssa ollaan nyt muutamissa kisoissa käyty, ensi sunnuntaina on vielä yhdet ennen muutaman viikon taukoa. 


Toissaviikolla käytiin harjoituskisoissa Jokirannan kentällä, siellä Salla hyppäsi 50cm ja 70cm. 50cm ei valitettavasti ole videota, siitä ei kunnolla saanut selvää ja se alkoi kameraongelmien vuoksi kesken. Nollaradat tuli molemmista luokista, olen hyvin tyytyväinen miten parivaljakolla meni ja varsinkin Pallon käytökseen :) Pallo oli pikemminkin unessa kuin hereillä, mutta isolla ulkokentällä ja estekorkeuden ollessa noin matala, ei se haittaa lainkaan :D 70cm Pallo heräsi hieman enemmän, mutta meni turvallisen rauhallisesti radan läpi :)

Eilen oltiin Kantelesärkän harjoituskisoissa, joissa Salla meni 70cm ja 80cm. Ensimmäistä kertaa näin tällaisilla korkeuksilla oikeasti erikoisesteitä, ja Salla jännitti niitä kauheasti. Verryttely oli ulkona ja radat sisällä, jolloin sisälle tullessa sai hypätä yhden esteen. Sallan kanssa päätettiin ottaa tuo kakkospysty (mikä ei videolla näy), koska Sallan mielestä se oli pelottavin. No Sallahan jännitti sitä, jolloin Pallokin jäi sitä katsomaan ja pysähtyi eteen. Salla istui todella etupainoisena ja jäykkänä, jolloin tulla humpsahti sieltä alas hidastettuna. Eikun tyttö uudelleen kyytiin ja sai uuden hyppy-yrityksen, jolla ei ollut mitään ongelmaa. Ja siitä vain radalle.
(c) Mai Mönkkönen
Radalla Salla jännitti vielä kauheasti, näkee tuosta istunnan jäykkyydestä. Tuloksena 8vp (kielto + pudotus), mutta hyvä ja opettavainen kokemus Sallalle, että pitää silti ratsastaa vaikka vähän jännittäisi.
Radan jälkeen Salla oli maansa myynyt, mutta 80cm verkassa tormistui todella hyvin ja alkoi oikeasti ratsastamaan. Meno näytti todella hyvältä, ja Sallakin lähti paremmalla fiiliksellä radalle.

80cm
(c) Mai Mönkkönen

80cm verkkahyppynä otettiin muuriokseri, koska siihen oli tullut "ainoana uutuutena" isommat muurilaatikot, ja halusin että Salla saa niitä kerran testata ennen rataa. No siinähän ei ollut mitään ongelmaa, joten radalle mars mars.

Radalla Salla ratsasti todella hyvin! Ainoastaan muuriokserille hieman himmasi, minkä takia menivät liian lähelle ja etupuomi putosi. Tuon pudotuksen jälkeen Pallokin hieman heräsi ja lähti reippaammin etenemään, jolloin Sallan ei tarvinnut kuin ohjata tolppien väliin ja pysyä kyydissä :D

Radan jälkeen Sallakin oli todella tyytyväinen, harmitteli tuota pudotusta, koska oli tuntunut hyvältä ja olisi halunnut uusintaan. Tärkeintä kuitenkin oli, että sai hyvän fiiliksen radalla ja luotti hevoseen "hankalan" ensimmäisen radan jälkeen.

Sunnuntaina sitten uusi yritys seuraavissa kisoissa, myös luokat 70cm ja 80cm :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!