tiistai 26. tammikuuta 2016

Sunnuntain kruisailut

Heissan vaan!

Sunnuntaina päästiin VIHDOIN kokeileemaan hiihtoratsastusta. Ratsu vain vaihtui matkanvarrella toiseen, Pallolle kun tuli vuokraaja käymään niin päädyttiin kokeilemaan hiihtistä Prinsessan kanssa.


Näkymä hiihtäjältä

Luotto oli siihen, että se kyllä osaisi homman ensikertalaisena, mutta uudet äänet mietityttivät minnuu ratsastajana. Aloitettiinkin siis ihan rauhallisesti niin että mie verkkailin kentällä ja Jarkko hiihteli siinä suksiensa kanssa, jotta Prinsessa sai tottua rauhassa ääneen. Ei ne sukset olleet niin kauheita, mutta auta armias kun nuo vetonarut vähän raahasivat maassa, niin herranjumala maa meinasi hävitä alta kun tuli pieni lähtö sivuttaissuunnassa tallia kohti..

Siinä sitten päädyin silittelemään Prinsessaa jokapuolelta noilla naruilla, jonka jälkeen ne olivatkin ihan ok. Perus tammamieli..

Sitten eikun hiihtäjä perään ja aloittamaan varovasti käynnissä ja ravissa, kunnes Prinsessa tuntui niin rennolta, että sillä uskalsi nostaa laukan. Prinsessa olisi halunnut mennä täysiä (tuttuun tapaansa), ja takana oleva paino antoi vielä lisäinnostusta vetää kovempaa. Valitettavasti ratsastaja oli asiasta eri mieltä, ja nopeasti Prinsessa tasaantuikin rauhalliseen laukkaan. Tehtiin muutamia kaarroksia kentällä ja Jarkko teki muutamia hyppyjä, koska oli kuulemma liian helppoa vain olla perässä :D

Sitten lähdettiinkin tielle, jotta saatiin mennä oikeasti kovaa. Allaolevalla videolla näkyy hieman hiihtäjän näkökulmasta miltä näyttää kiihdytys hevosen takaapäin. Laitettiin Sport Tracker päälle, ja kovimmillaan mentiin 56,1 km/h, eli ihan kiitettävää vauhtia. Hiihtäjän lisäpaino vei siis vajaan 10 km/h kesällä mitatuista huippunopeuksista.
Tästä saatiinkin todella kiva lisätreenimuoto, ja toivottavasti saataisiin pidettyä lumet ja pakkaset nyt sopivina ja päästään kehittämään lihaskuntoa sekä Prinsessalle että Pallolle tällä hauskalla treenillä. Ja hiihtäjälle pitäisi keksiä jotain lisävaikeutta hommaan, kuulemma liian helppoa nyt :D Hiihtoratsastuskisatkin kiinnostaisivat, mutta olisi kiva käydä treenaamassa niissä olevia tehtäviä ennen ilmoittautumisia. Eli jos jollain on Joensuun alueella tietoa mistä voisi löytyä tällaisia treenimahdollisuuksia, niin infoa otetaan mielellään vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!