lauantai 15. maaliskuuta 2014

Osteopaatin käynti 3.3.

Halusin saada selvyyttä Pallon jäykkyyteen, ja erityisesti oikeaan takajalan epäaktiivisuuteen. Niinpä 3.3. kurvasi osteopaatti Tiina Katajan auto tallinpihaan. Aluksi selostin ongelmamme, ja sitten Tiina alkoi tutkia Palloa. Nopeasti löytyikin ongelmakohdat:

  • vasemmalla puolella selässä hermoissa kipua.
  • vasemassa takajalassa jatkuva, todella kova issiashermon kipu. 
  • vasemman puolen kaulasta lähtevä etujalkaan menevä hermo erittäin kipeä.
  • oikealla puolella kipua ei niin paljoa ollut.


Tiina sanoi, että Pallolla on erittäin kova kipukynnys, ja ihmetteli kuinka on noissa kivuissa liikkunut mielellään ja halunnut tehdä töitä. Korkean kipukynnyksen takia kipua ei ole ikinä paikallistettu hermoihin. Siksipä olikin hyvä että Tiina tuli, ja selvensi myös minulle asioita.

Huomasi kyllä kuinka kipeänä Pallo on ollut, heti kun Tiina ryhtyi töihin, huomautti Pallo ystävällisesti, että hei nyt koskee. Eli Pallo tökki Tiinaa päällään, kääntyi kokoajan katsomaan Tiinaa niin pitkälle kuin narut antoivat myöden, sekä yritti pari kertaa karkuun.

Mutta kun kipukohdat alkoivat aueta oli Pallo kuin eri hevonen. Se seisoi oikein ryhdikkäänä kaikkien jalkojensa päällä, lepuutti ensimmäistä kertaa pitkään aikaan vas. takajalkaansa ja oli paljon pirteämmän oloinen.

Hoito-ohjeeksi tuli kuukausi ratsastuskieltoa, alkuun vain kävelytystä, kunnes Pallo seisoo hyvin neljällä jalalla ja kävelee hyvin. Sen jälkeen saa kokeilla ravia. Ja kun ravi on hyvännäköistä voi kokeilla laukkaa. Ja ensi kuun alussa Tiina tulee kontrollikäynnille; joko päästään selkään, vai vieläkö vaatii  maastakäsittelyä. Parannellaan Palloa nyt rauhassa vaikka meneekin kisakautta paljon sivusuun, niin kauan kuin hevonen sitä vaatii. Tiinan sanoin "Terve hevonen kuntoutuu nopeammin."Jos on tarvetta hevosensa ratsutukselle/kilpailutukselle tms., niin Pallon kotitallilla on yksi karsinapaikka vapaana, jonne voin ottaa hevosen työstettäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!